تفاوت وب سایت های داینامیک و استاتیک چیست ؟

 تفاوت وب سایت های داینامیک و استاتیک چیست ؟

تا حالا شده به وب سایتی سر بزنید و برای یک لحظه فکر کنید کاش شما هم همچین وب سایتی داشتید؟ اگر این حس را تجربه کرده اید پیشنهاد میکنم روی این لینک را کلیک نمایید.

 

گاهی به وب سایتی سر می‌زنید و متوجه تغییراتی در آن نسبت به بازدید اخیر خود می‌شوید و گاهی نیزدر جستجوهای خود در دنیای اینترنت به سایت‌هایی بر می‌خورید که به صورت تک صفحه‌ای یا ایستا هستندو یا تغییری نکرده یا تغییرات آن به شدت محدود و نامحسوس است. به طور کلی طراحی وب سایت به دوصورت استاتیک یا ایستا و داینامیک یا پویا انجام می‌پذیرد. در این مقاله قصد داریم تا سایت استاتیک وداینامیک را معرفی کنیم و تفاوت و کاربردهای هر یک را توضیح دهیم.

سایت استاتیک چیست؟

سایت های استاتیک (صفحه وب ایستا) به سایت هایی گفته می شود که معمولا توسط HTML کدنویسی می شوند. در این سایت ها امکان اتصال به پایگاه داده و ایجاد تغییر محتوا و یا ویرایش سایت به صورت آنلاین امکان پذیر نیست، در نتیجه بروز رسانی این سایت ها نیازمند دانش طراحی وب می باشد. فرض کنید شما مدیر یک سایت خبری هستید و می خواهید روزانه چندین خبر را در سایت خود قرار دهید، در صورتی که سایت شما استاتیک باشد، برای ایجاد هر خبر باید از کسی که به دانش طراحی وب مسلط است کمک بخواهید و خود قادر به تغییر صفحات و مدیریت سایت خود نمی باشید. معمولا افرادی از سایت های استاتیک استفاده می کنند که احتیاجی به تغییر محتوای سایت خود ندارند و اطلاعات سایت آن ها در طول زمان تغییر چندانی نمی کند. مثلا سایت شخصی یک هنرمند که در آن بیوگرافی خود را قرار داده است.

اگرچه طراحی و پیاده سازی سایتهای استاتیک ارزان است، اما هزینه های بروز رسانی این گونه سایت ها بالا است چرا که کوچک ترین تغییر باید توسط طراح وب صورت پذیرد.

به طور کلی به دلیل وقت گیر و پرهزینه بودن اعمال تغییرات در وب سایت استاتیک و عدم وجود امکانات مدیریتی، استفاده از این گونه سایت ها برای سازمان ها و شرکت هایی که می خواهند به طور مستمر اطلاعات درون سایت خود را تغییر بدهند، گزینه مناسبی نیست.

سایت داینامیک چیست؟

به سایت هایی داینامیک (پویا ) گفته می شود که دارای پنل مدیریت محتوا هستند و مدیر سایت می تواند بدون داشتن دانش طراحی وب به راحتی محتویات هر صفحه از سایت خود را ویرایش یا بروز رسانی نماید. مثلا در سایت خود نسبت به یک موضوع رأی گیری داشته باشد، خبر درج نماید، و… در یک سایت داینامیک کنترل تمام بخش های سایت مثل ایجاد و یا حذف یک صفحه، ویرایش محتویات هرصفحه و… برعهده مدیر سایت است. این گونه سایت ها مطابق با نیاز کاربر و بودجه او ساخته می شوند و انعطاف پذیر هستند. امروزه بیش تر سایت ها به صورت داینامیک طراحی می شوند مثل سایت های خبری، شبکه های اجتماعی و…

مزایای وب سایت های استاتیک :

· طراحی وب سایت های استاتیک بسیار سریع انجام می شود

· طراحی سایت های استاتیک بسیار ارزان تر از طراحی دیگر سایت ها است

· طراحی سایت های استاتیک بسیار ارزان تر تمام می شود

· وب سایت هایی که به صورت استاتیک طراحی شده اند هزینه هاست کمتری دارند

معایت وب سایت های استاتیک :

· برای انجام هر تغییری نیاز به برنامه نویس و اشخاص آشنا به طراحی سایت دارد

· سایت های استاتیک معمولا برای کاربران چندان مفید و جذاب نیستند

·  محتوای وب سایت های استاتیک خود سایت راکد است و معمولا زود قدیمی می شود.

از سمت دیگر وب سایت های داینامیک یا پویا (Dynamic) هزینه طراحی به مراتب بیشتری دارند اما مزایای بسیار زیادی نیز خواهند داشت.اصلی ترین ویژگی وب سایت هایی که بصورت داینامیک طراحی شده اند این است که به صاحب سایت این امکان را میدهند که به سادگی وب سایت خود را بروز رسانی کرده و محتوای جدید وارد آن کند بدون آنکه نیاز به دانش برنامه نویسی داشته باشد.به طور مثال اخبار و وقایع جدید براحتی از طریق یک پنل مدیرتی توسط خود فرد قابل قرار دادن در سایت هستند.ویژگی های قابل طراحی در سایت های داینامیک  بی انتها است و میتوان هر خصیصه که نیاز است به سایت اضافه کرد.

چند مثال از این ویژگی ها که میتوان به سایت های داینامیک اضافه کرد عبارتنداز :

سیستم مدیریت محتوا ، سیستم های تجارت الکترونیک مانند فروشگاه های اینترنتی ، بخشهای پرسش و پاسخ آنلاین ، امکان آپلود فایل از طریق کاربران ، امکان اینکه صاحب سایت یا کاربران آن بتوانند مطالب جدید وارد سایت کنند و ..

مزایای وب سایت های داینامیک :

· وب سایت های داینامیک  پویا و قابل گسترش هستند.

· بروز رسانی و اضافه کردن ویژگی های جدید در وب سایت های داینامیک بسیار راحت تر انجام می گیرد

· محتوای جدید بسادگی قابل بارگذاری در سایت است.

· مطالب و محتوای جدید باعث جذب افراد بیشتر و همچنین کمک به بهبود جایگاه سایت و سئو سریعتر می شود.

·  وب سایت های داینامیک می توانند به عنوان یک سیستم برای همکاری کارمندان و کاربران استفاده شود

معایت وب سایت های داینامیک :

· طراحی سایت های داینامیک پرهزینه تر بوده و زمان بیشتری نیاز دارد

· هزینه نگه داری و هاست آن به میزان کمی بیشتر از سایت های استاتیک است

در دهه گذشته سایت های استاتیک زیادی طراحی شده اما به مرور زمان افراد به مزایای بیشمار طراحی سایت به صورت داینامیک پی بردند.وب سایت های داینامیک می توانند تجربه بسیار بهتری را به بازدیدکنندگان ارائه داده و شما را بسیار حرفه ای تر جلوه دهند.از طرفی به علت مشکل بودن بروز رسانی سایت های استاتیک، دارندگان سایت از امکانات و آپدیت های جدید بی نصیب خواهند ماند و علاوه بر آن محتوای سایت بسیار دیر به دیر تغییر کرده یا محتوای جدید اضافه خواهد شد که این باعث دل زدگی بینندگان و همچنین صعود نکردن جایگاه سایت در موتورهای جستجو می گردد که البته نکته منفی در سئو بهینه سازی وب سایت محسوب می شود.

اگر به دنبال شرکت طراحی سایت معتبر هستید ، پیشنهاد میکنیم ابتدا این لینک را کلیک نمایید.