معرفی node js

معرفی node js

میدونستی بخاطر نداشتن سایت، روزانه چقدر مشتری از دست میدید؟!!ا گر قصد گسترش کار خود را داشته و میخواهید یک وبسایت زیبا و کاربر پسند داشته باشد پیشنهاد میکنم این لینک را کلیک کنید.

 

 Node JS چیست؟

اگر بخواهیم یک تعریف شسته رفته و خلاصه برای سوال Node JS چیست ارائه کنیم باید بگوییم که یک فریم ورک برنامه نویسی متن باز و رایگان است که برای ساخت بخش های سمت سرور سایت ارائه شده است و با استفاده از زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت می توان در آن کدنویسی کرد.

یک روش طراحی برای برنامه های بزرگ تحت وب و سایت های اینترنتی روشی وجود دارد که در آن یک سایت به دو قسمت بک اند یا سمت سرور و فرانت اند یا شمت کاربر تقسیم می شود. وقتی که به عنوان یک کرابر وارد سایت شوید در اصل قسمت فرانت اند را می بینید که همان کد های HTML، CSS و همینطور اسکریپت های نمایش صفحات هستند، و یک بخش دیگر نیز که همان بک اند است، مسئول پیاده سازی قابلیت های سایت است و آنچه که شما از سایت می خواهید در آن بخش پردازش شده و اتفاق می افتد.

در مورد این سوال که کار اصلی Node JS چیست باید بگوییم که قرار است برای ما زمینه و تکنولوژی ای را فراهم کند که بخش بک اند و سمت سرور را با روش های خاص مربوط به آن پیاده سازی کنیم و در ادامه در مورد آنها بیشتر توضیح خواهیم داد. اگر بخواهیم بیشتر در مورد اینکه Node JS چیست حرف بزنیم می توانیم بگوییم که این فریم ورک برنامه نویسی یکی از فریم ورک های متن باز یا همان Open Source است که تحت لیسانس MIT ارائه شده است و شما می توانید به کدهای پایه آن از طریق گیت هاب دسترسی داشته باشید، همانطور مانند هر فریم ورک متن باز دیگری کار کردن با آن رایگان است و هزینه ای برای توسعه برنامه با آن از شما نخواهد گرفت.

این فریم ورک برای اولین بار در سال ۲۰۰۹ معرفی شد و برای نوشتن آن از زبان های برنامه نویسی C، C++ و همینطور Java Script که به اختصار JS معرفی می شود استفاده شده است. البته باید توجه داشته باشید که JS استفاده شده در Node JS به معنی این است که برای کار با این فریم ورک به جاوا اسکریپت نیاز داریم و در واقع این حروف نمادی برای همه فریم ورک هایی است که از زبان برنامه نویسی محبوب جاوا اسکریپت استفاده می کنند.

اما در مورد اینکه علت بزرگ شدن Node JS چیست و چرا این فریم ورک تا این اندازه رشد داشته است باید به موارد مختلفی اشاره کنیم که بزرگترین آنها امکان ویژه استفاده از هسته پردازشی V8 است که همان هسته پردازشی مرورگر گوگل کروم است.

ویژگی‌های NODE JS

دارای سرعت بالا
یکی از ویژگی‌های مهمی که این پلتفرم در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد این است که به دلیل برخوردار بودن از موتور ۷۸، از سرعت بالایی برخوردار است که برنامه نویسان می‌توانند کدهای خود را به سرعت اجرا نمایند.

برخوردار از Package Manager مناسب
این Framework با داشتن قابلیت Package Manager توانسته این امکان را در اختیار برنامه نویسان قرار دهد تا برنامه های نوشته شده به زبان جاوا اسکریپت را به راحتی نصب و فعال نمایند یکی از Package Manager که در میان برنامه نویسان بسیار کحبوب می‌باشد npm است.

پیشرفت Node js
از آن جایی که جاوا اسکریپت از پلتفرم Node.js بهره مند می‌باشد توانسته از طریق آن راهی برای توسعه و از بین بردن باگ ها و افزودن قابلیت‌های جدید برآید.

مزایای Node.js

این پلتفرم از مزایای بسیاری برخوردار می‌باشد که می‌توان به متن باز Open Source بودن آن، سازگار بودن با سیستم‌های Windows، Mac، Linux همچنین پشتیبانی از Caching اشاره کرد از طرفی این پلتفرم دارای قابلیت پشتیبانی از Caching هم دارد و در نهایت می‌تواند با سرعت به پاسخگوی تعداد زیاد کاربر بپردازد.
این پلتفرم از معایبی هم برخوردار می‌باشد از جمله: به دلیل جدید بودن آن در برخی از هاست اشتراکی نمی‌توان از این پلتفرم استفاده نمود. همچنین این پلتفرم از کتابخانه استانداردی برخوردار نمی‌باشد به همین منظور بسیار به برنامه نویس خود وابسته می‌باشد.

چرا باید از Node.js استفاده کنیم؟

Node.js بازدهی و انعطاف بالایی دارد

نود در کنار V8 engine از زبان برنامه نویسی C++ استفاده کرده و سرعت بسیار بالایی دارد. هم V8 هم Node.js به صورت مرتب آپدیت شده و با قابلیت‌های جدید جاوا اسکریپت هماهنگ می‌شوند، همینطور بازدهی آنها بالاتر رفته و مشکلات امنیتی آنها نیز برطرف می‌شود. همینطور به دلیل استفاده از زبان جاوا اسکریپت انتقال فایل JSON (متداول‌ترین قالب انتقال داده در وب) به طور پیش فرض بسیار سریع خواهد بود.

Node.js کراس پلتفرم است

پلتفرم هایی مثل Electron.js یا NW.js به شما اجازه می‌دهند با نود جی اس برنامه‌های دسکتاپ بسازید. به این ترتیب می‌توانید برخی از کدهای برنامه تحت وب خود را در محیط ویندوز، لینوکس و مک اواس استفاده کنید. در واقع به کمک نود جی اس، همان تیمی که روی نسخه وب محصول کار می‌کنند، بدون نیاز به دانش تخصصی در زبان‌های C# یا Objective C یا سایر زبان هایی که برای ساخت برنامه‌های Native به کار می‌روند، می‌توانند یک برنامه دسکتاپ بسازند.

Node.js می‌تواند با میکروسرویس‌ها ترکیب شود

اکثر پروژه‌های بزرگ در اول کار ساده بودند و در یک نسخه MVP معرفی شده بودند. اما به مرور زمان این سرویس‌ها بزرگتر شده و نیاز به اضافه کردن قابلیت‌های جدید در آنها حس می‌شد. گاهی وقت‌ها بزرگ شدن سرویس و اضافه کردن امکانات جدید به محصول می‌تواند برای تیم توسعه دهندگان تبدیل به یک کابوس شود. اما یک راه حل مناسب برای حل این مشکل استفاده از میکروسرویس است. میکروسرویس کمک می‌کند برنامه خود را بخش‌های کوچک تقسیم کنید که هر بخش می‌تواند توسط تیم متفاوت و حتی زبانی متفاوت نوشته شود. نود جی اس در کار با میکروسرویس‌ها عملکرد بسیار خوبی دارد.

Node.js چه کاربردهایی دارد؟

ساخت برنامه‌های تک صفحه ای (SPA)

SPA مخفف single-page app بوده و برنامه هایی گفته می‌شود که تمام بخش‌های آن در یک صفحه پیاده سازی می‌شود. از SPA بیشتر برای ساخت شبکه‌های اجتماعی، سرویس‌های ایمیل، سایت‌های اشتراک ویدئو و غیره استفاده می‌شود. یکی از معروف‌ترین سایت هایی که به این شکل ساخته شده است، سرویس اشتراک ویدئو یوتیوب است. از آنجایی که نود جی اس از برنامه نویسی نامتقارن یا asynchronous به خوبی پشتیبانی می‌کند، برای ساخت برنامه‌های SPA انتخاب خوبی به حساب می‌آید.

ساخت برنامه‌های RTA

RTA مخفف real-time app می‌باشد. یعنی برنامه هایی که به صورت لحظه ای دارای تغییرات مختلفی هستند. به احتمال زیاد قبلا با این نوع برنامه‌ها کار کرده اید. برای مثال Google Sheets، Spreadsheets یا Slack از این دست برنامه‌ها هستند. در کل برنامه‌های تعاملی، ابزارهای مدیریت پروژه، کنفرانس‌های ویدئویی و صوتی و سایر برنامه‌های RTA عملیات‌های سنگین ورودی/خروجی انجام می‌دهند.

ساخت چت روم

یکی از معروف‌ترین نمونه‌های برنامه RTA چت روم‌ها و پیام رسان‌ها هستند. احتمالا روزانه از پیام رسان و چت روم‌های مختلف استفاده می‌کنید و دوست دارید یک چت روم برای خودتان بسازید. در واقع نود جی اس یک انتخاب عالی برای این کار است. اگر قصد ساخت چنین محصولی را دارید، باید به موارد مختلفی مثل تحمل ترافیک زیاد کاربران، سبک بودن محصول، سرعت بالای ارسال پیام‌ها وغیره توجه داشته باشید. تمام این موارد به کمک نود جی اس و یک فریم ورک جاوا اسکریپت مثل Express.js در سمت سرور قابل پیاده سازی است.

ساخت بازی‌های آنلاین تحت مرورگر وب

ایده ساخت چت روم جذاب است، اما جذابیت آن زمانی بیشتر می‌شود که یک بازی هم برای مرورگر وب بنویسید و کنار آن بازی یک چت روم هم ارائه کنید. به کمک نود جی اس می‌توان به توسعه بازی تحت وب پرداخت. در واقع با ترکیب تکنولوژی‌های HTML5 و ابزارهای جاوا اسکریپت ( مثل Express.js یا Socket.io یا غیره ) می‌توانید بازی‌های دوبعدی جذابی مثل Ancient Beast یا PaintWar بسازید.

 

اگر در فکر این هستید از تلفن همراه برای پیشرفت کسب و کارتان استفاده کنید و با یک طراحی اپلیکیشن حرفه ای ارتباطی موثر بین خود و مشتریان ایجاد کنید.پیشنهاد میکنیم این لینک را کلیک کنید.