چرا باید الکترون (ElectronJS) را یاد بگیریم؟

چرا باید الکترون (ElectronJS) را یاد بگیریم؟

اگر در فکر این هستید از تلفن همراه برای پیشرفت کسب و کارتان استفاده کنید و با یک طراحی اپلیکیشن حرفه ای ارتباطی موثر بین خود و مشتریان ایجاد کنید.پیشنهاد میکنیم این لینک را کلیک کنید.

 

فریم ورک الکترون یکی از بهترین فریم ورک های دسکتاپ است، ما در این مطلب قصد داریم به بررسی فریم ورک الکترون و مزایا و معایب آن بپردازیم.

اگر شما هم می خواهید از زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت برای ساخت یک برنامه دسکتاپ استفاده کنید احتمالا یکی از گزینه هایی که به آن فکر کرده اید فریم ورک الکترون است. الکترون که در سال ۲۰۱۳ توسط گیت هاب برای ویرایشگر اتم ایجاد شده بود امروزه توسط بسیاری از شرکت های بزرگ مانند مایکروسافت، دیسکورد و اسلک نیز مورد استفاده قرار می گیرد. ما در این مطلب قصد داریم یک نمای کلی از فریم ورک الکترون را به همراه مزایا و دلایل استفاده از آن به شما ارائه دهیم که بدون شک مطالعه آن برای افرادی که قصد کار کردن با این فریم ورک را دارند مفید و کاربردی خواهد بود.

تاریخچه فریم ورک الکترون

در سال ۲۰۱۳ گیت هاب در تلاش بود تا یک ویرایشگر جدید به نام اتم را ایجاد کند. آنها قصد داشتند از فناوری های تحت وب برای تولید و ساخت این ویرایشگر استفاده کنند. متاسفانه در آن زمان ابزارهای مناسبی برای ساخت اپلیکیشن با استفاده از فناوری های وب وجود نداشت. در واقع در آن زمان راهکارهای بسیار کمی برای جاسازی مرورگر وجود داشتند که اکثر آنها نیز به شکل مناسبی طراحی نشده بودند. در نهایت گیت هاب تصمیم گرفت تا ابزار مخصوص به خود را برای این کار بسازد که در ادامه آن را Atom-Shell نامید. حتی زمانی که ویرایشگر اتم توسط ویژوال استودیو کد ضربه سختی خورد این ابزار همچنان موفق شد به سرعت رشد کند. بعدها این ابزار به فریم ورک الکترون تغییر نام پیدا کرد و در حال حاضر نیز با همین نام شناخته می شود.

آشنایی با این فریم ورک

فریم ورک الکترون در واقع Chromium است که به همراه Node.js در یک پکیج به صورت اپلیکیشن دسکتاپ قرار گرفته است. Chromium در واقع ابزاری است که مرورگر کروم را تقویت می کند و Node.js نیز محبوب ترین موتور جاوا اسکریپت در سمت سرور می باشد. هر دوی این پروژه ها به خوبی نگهداری شده اند و بالغ هستند و به همین علت نیز ابزارهای بهینه و قابل اعتمادی به شمار می آیند.

فریم ورک الکترون به شما اجازه می دهد تا از جاوا اسکریپت در بخش فرانت اند درست مانند یک وب سایت معمولی استفاده کنید. علاوه بر این به شما اجازه می دهد تا از Node.js برای دسترسی به فایل ها و سایر عملیات های مربوط به سیستم استفاده کنید. از آنجایی که این فریم ورک به شما اجازه می دهد تا از جاوا اسکریپت برای انجام تمام کارهای خود استفاده کنید به عنوان راهی برای ساخت اپلیکیشن های دسکتاپ با استفاده از زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت شناخته می شود.

با این حال باید دقت داشته باشید از آنجایی که فریم ورک الکترون کل مرورگر و Node.js را باندل می کند معمولا برنامه هایی با اندازه بزرگ را تولید می کند.

مزایای مهم استفاده از فریم ورک الکترون

–  این فریم ورک دارای جامعه بسیار بزرگی است.

–  توسط بسیاری از شرکت ها مانند مایکروسافت، اسلک و دیسکورد مورد استفاده قرار می گیرد.

–  منحنی یادگیری کوتاهی دارد.

–  اجازه استفاده از اکوسیستم وب را برای شما فراهم می کند.

–  با Node.js ادغام شده است.

–  سطح امنیت داده ها بالا است.

–  فرآیند توسعه بسیار سریع‌تر است زیرا یک کدبیس در تمام سیتم عامل‌ها استفاده می‌شود.

–  با ابزارهای وب Ul/UX تعامل دارد.

–   با بیشتر کتابخانه ها و فریم‌ورک ها سازگار است.

–   ساخت برنامه دسکتاپ با الکترون زمان کمتری می برد از این رو باعث کاهش هزینه نیز می‌شود.

معایب فریم ورک الکترون

مانند هر تکنولوژی دیگری این فریم ورک هم دارای معایبی است، که در اینجا به آن‌ها اشاره می‌کنیم. اما مزایای الکترون آنقدر زیاد است که می توان از این معایب چشم پوشی کرد.

–  اندازه فایل نصبی آن بزرگ است .

–  حجم نسبتا زیادی از CPU و رم را مصرف می کند.

چرا باید از الکترون استفاده کنیم؟

بخش سخت و خسته کننده ایجاد برنامه دسکتاپ، ساده کردن بسته بندی، نصب، به روز رسانی، پشتیبانی از منوهای بومی (native)، نوتیفیکیشن‌ها، و در نهایت بهینه‌سازی گزارش‌های خرابی برنامه است.

Electron JS تقریبا تمام این مراحل را انجام می‌دهد تا کاربر بتواند بر روی هسته برنامه خود تمرکز کند.

وقتی ما در حال نوشتن یک برنامه برای مرورگر وب هستیم، اساسا در حال نوشتن کدی هستیم که بر روی رایانه شخص دیگری اجرا می‌شود. ما نمی‌دانیم کاربران مورد نظر ما از چه مرورگری استفاده خواهند کرد. آن‌ها ممکن است از آخرین نسخه کروم یا نسخه قدیمی اینترنت اکسپلورر استفاده کنند.

از این رو انتخاب زیادی برای ما باقی نمی‌ماند جز اینکه در فناوری‌هایی که برای پیاده‌سازی انتخاب می‌کنیم و نوع کدی که باید آماده کنیم محافظه کار باشیم.

وقتی برنامه های خود را با الکترون می‌سازید، نسخه خاصی از Chromium و Node.JS را بسته‌بندی می‌کنید، بنابراین می‌توانید به ویژگی‌هایی که در این نسخه‌ها است تکیه کنید.

 

اگر به دنبال شرکت طراحی سایت معتبر هستید ، پیشنهاد میکنیم ابتدا این لینک را کلیک نمایید.